top of page

Over Ons: Wie zijn wij en waarom Het Leesweekend?

Bijgewerkt op: 6 feb. 2023Hallo hallo HALLOOO!


Je zult het niet geloven, maar we zijn geen vrouwen op middelbare leeftijd. Boekenwurmen zouden we onszelf ook niet mee identificeren. En zweverige hippies die het leven hebben uitgevonden past al helemaal niet. Integendeel. Wij zijn Jordy en Ilya, twee mid-twintigers, en we leven onze levens zoals we denken dat goed is. Gaandeweg komen we dingen tegen die ons aanspreken.

Een van die dingen was de ‘Think Week’ / ‘Reading Vacation’ van de enige echte Bill Gates. Mr. Gates zondert zich twee weken per jaar af van technologie, zijn familie en vrienden, en en de rest van de buitenwereld om nieuwe inzichten en ideeën op te doen.


Jordy las hierover en simuleerde de leesweek van Bill Gates. Ik, Ilya, vriend en collega van Jordy, werd geïnspireerd en kon ook wel een weekendje weg van mijn drukke leven gebruiken, en dus organiseerde ik ook mijn eigen leesweekend.

We wisten totaal niet wat te verwachten, maar voor ons beiden waren onze leesweekenden een fantastische ervaring. De rust, het lezen en schrijven, de tijd voor onszelf, ruimte om na te denken en de afwezigheid van onze telefoons brachten ons ongelooflijk veel hernieuwde energie, inspiratie en nieuwe inzichten over onszelf waar we tot op de dag van vandaag veel aan hebben.

Na onze Leesweekenden voelden we ons heerlijk. We deelden onze ervaringen met vrienden en families, en al snel bleek dat het hen ook een heerlijk idee leek om er even tussenuit te gaan om boeken te lezen en geen verantwoordelijkheden en afspraken te hebben. Maar op eigen houtje zouden ze het niet doen, zeiden ze, en zo ontstond Het Leesweekend.


Het Leesweekend in één zin: Een korte en rustgevende break van je fokking drukke leven om te lezen en te doen wat je wilt, wanneer je wilt.


Zelf staan we volledig achter dit concept, en we hopen jou en anderen te inspireren meer rust in te bouwen in je gehaaste leven vol verwachtingen, afleidingen en prikkels. En aangezien 1/8e van alle Nederlanders burnout verschijnselen heeft, denken we dat het ook ons concept ook nodig is.


In tegenstelling tot andere retraites is het ons doel Het Leesweekend toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen - jong en oud, arm en rijk, student of werkend. Het is onze missie een beweging tot stand te brengen waarin er meer offline dan online wordt geleefd, waarin mensen de tijd nemen om te genieten van de kleine dingen in het leven, en waarin mensen rustig de tijd nemen om te doen wat ze leuk vinden, zonder dat daar een doel aan verbonden is.

35 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page