top of page
Copy of 3.garden-iso-2.jpg

FAQ: Het Leesweekend

Klinkt leuk zo'n leesweekend maar je hebt nog een aantal vragen. We got you! De meeste gestelde vragen hebben we hieronder even voor je op een rijtje gezet. 

 • Wat is de planning van Het Leesweekend?
  Dit is vaak de eerste vraag die we krijgen - we denken nou eenmaal graag in planningen en schema’s. Het Leesweekend is hét weekend om dat los te laten, en te doen waar je zin in hebt op dat moment. Behalve het diner, staat er helemaal niks op de planning. Af en toe opperen we spontaan een activiteit, en als je dan zin hebt om mee te doen, kan dat. En zo niet, blijf je lekker je eigen ding doen!
 • Moet ik alleen maar lezen of zijn er ook andere activiteiten?
  Je mag doen wat je wilt, wanneer je wilt. Dus als je geen zin hebt om te lezen, doe je wat anders: schrijven, sporten, een foto-album in elkaar knutselen, je bedrijfsideeën uitwerken, enzovoort. We houden geen vaste planning aan, maar geven je wel de nodige handvatten voor activiteiten. Denk aan aanbevolen wandelroutes door de natuur, (zelf)reflectie- en mindfulnessoefeningen, een begeleide meditatie of ademhalingssessie, en meer. Ook nemen we spelletjes, sudoku’s en kruiswoordpuzzels mee.
 • Mag ik lezen wat ik wil?
  Absoluut! Fictie, non-fictie, Donald Duck, het maakt niet uit.
 • Ik wil mee, maar eigenlijk niet om te lezen, maar om andere dingen voor mezelf te doen. Mag dat?
  Yes! We raden zeker aan om een lekker boek mee te nemen, maar je mag het weekend indelen zoals je zelf wilt. Het gaat erom dat jij je aan het einde voldaan en uitgerust voelt, op welke manier dan ook.
 • Wie zijn de andere deelnemers?
  Het Leesweekend is voor iedereen, jong en oud. Juist door de diversiteit hangt er zo een leuke sfeer, en ontstaan er bijzondere gesprekken. Elke deelnemer wordt van tevoren gescreend en gevraagd om zijn of haar motivatie, om zo zeker te weten dat er een match is met ons concept. Alle Leesweekenders gaan mee omdat ze zin hebben in tijd voor zichzelf en rust. Sociaal doen kan, mag, en gebeurt, maar alleen als je er zin in hebt!
 • Hoe zit het met eten en drinken tijdens Het Leesweekend?
  Lekker eten hoort bij verwend worden, en daarom nemen we een privéchef mee. Chef Valie werkt bij fine dining restaurant De Stadsjochies in Utrecht en zet tijdens Het Leesweekend hun filosofie voort: lokaal, vers en gezond. Dat geldt voor het uitgebreide ontbijt, de lunch, het avondeten en de snacks voor tussendoor. Valie kookt vegetarisch (vegan kan ook), en houdt rekening met allergieën en andere voorkeuren.
 • Wat moet ik meenemen op Leesweekend?
  Nadat je je inschrijft sturen we je een volledige paklijst met alles wat je mee moet nemen. Daarbij zit niks bijzonders.
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Jazeker! Stuur ons een mailtje (hetleesweekend@gmailcom) als je in termijnen wilt betalen, en dan komt het helemaal goed.
 • Hoe zijn de kosten opgedeeld?
  We vinden het fijn om transparant te zijn over onze kosten. Het overgrote deel bestaat uit de kostbare overnachting in het natuurhuis voor de deelnemers, Jordy & Ilya, en Chef Valie. Daarnaast betalen we Chef Valie, die het hele weekend mee is en ook de dagen ervoor al voorbereidingen treft. Meer kostenposten zijn alle ingrediënten voor het eten en drinken, ons vervoer naar de locatie, en overige uitgaven om Het Leesweekend op en top te maken. Bovenop de kosten die we in rekening brengen voegen we nog €30 per persoon toe, zodat wij zelf ook nog wat verdienen aan een weekend.
Anker 1

Enthousiast?

Laat je mailadres achter voor exclusieve updates,  en ontvang onze brochure over de eerstvolgende editie

Thanks en tot snel!

bottom of page