top of page

De 5 beste tips van vorige Bankaardappels

Het Leesweekend is een nieuw concept in Nederland en is anders dan andere retraites. Omdat je misschien niet helemaal weet wat je kan verwachten, hebben we de vorige Bankaardappeltjes gevraagd om tips voor toekomstige Leesweekenders zoals jij!


Hier hun vijf beste tips:1. Doe je eigen ding.

“Iedereen gaat in eerste instantie mee op Leesweekend voor zichzelf en niet om sociaal te doen. Toch merkte ik van mezelf en de anderen dat we wat naar elkaar toe trokken - dat is nou eenmaal wat er gebeurt als je omringt bent door gelijkgestemden.


Toen ik dat realiseerde, bedacht ik bij mezelf: Wat is de reden dat ik mee ben gegaan? Dat was om tijd voor mezelf te hebben. Ik heb me direct teruggetrokken en mezelf uitgedaagd om zo min mogelijk het contact op te zoeken. Dat was heerlijk en ik raad aan anderen ook om dat te doen.


Iedereen vindt het oké om je af te zonderen als je daar behoefte aan hebt!”


2. Sta open voor alles dat op je af komt.

“Ga erin met verwachtingen, maar houd je niet teveel vast aan die verwachtingen. Ik dacht dat ik veel ging en wilde lezen, en had dat ook als doel. Maar toen ik er was, merkte ik dat ik veel meer zin had in wandelen en op andere manieren ontspannen.


Ik had het ‘doel’ losgelaten, wat voelde als een bevrijding. Weet waarvoor je op Leesweekend gaat, maar wees dus open om je aan te passen.”


3. Doe de dagen daarna ook nog rustig aan.

“Als het kan, zou ik aanraden om minstens één dag na Het Leesweekend ook vrij te nemen van werk. Dan profiteer je extra lang er extra lang van en heb je ook wat tijd om nog na te denken over de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan. En als dat niet kan, plan dan wat rustmomenten in in de weken na Het Leesweekend.”


4. Gewoon doen. Gun het jezelf.

Dit was het enige wat Bankaardappel Roel te zeggen had… Kort maar krachtig.


5. Schrijf je gedachten en inzichten op.

Dit is onze eigen tip! Door de boeken die je zult lezen, de gesprekken die je zal voeren en door de tijd die je zult hebt om te reflecteren, zal je veel nieuwe inzichten en ideeën opdoen. Het is goed voor je de rust in je hoofd om deze op te schrijven.


En misschien nog belangrijker: Het is erg goed om terug te lezen na Het Leesweekend, als je je weer in je drukke leventje bevindt.


Wil je mee met de volgende editie? Navigeer even hier naar onze home pagina waar je onze brochure kan downloaden.

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page