top of page

Wat ik zo heerlijk vind aan een Leesweekend? Mijn top 5!

Bijgewerkt op: 5 feb. 2023


Wat ik zo heerlijk vind aan een leesweekend?


Nou, wel meerdere dingen. Ik kan er boeken over schrijven. Maar dan zou dit blogartikel

natuurlijk niet gelezen worden. Dus als een echte click-bait-geile blogger, hier mijn top 5

heerlijkheidjes van Het Leesweekend:


1. Mijn telefoon uitdoen

(hoe vaak doe je dat nou echt?), en zo ver mogelijk onder een matras in een andere kamer leggen. Man wat is dat een bevrijding. Geen honderden ongelezen appjes. Geen geregel en geplan. Mezelf niet meer betrappen op dom scrollen door social media. En geen reclame en werkmailtjes. Heer-lijk.


2. In bad gaan.

Och och och. Ik vind dat mijn hele leven al het einde, maar op Het Leesweekend kan dit ook nog zo lang ik wil en op elk moment van de dag. Met een boekje. Een koffietje. Of helemaal niks. Dan doe ik ook nog een gezichtscrème op, wat ik nòòit doe, en voel ik me herboren. Zo’n Leesweekend doet rare dingen met je.


3. Mijn eigen Lawless Society.

Ik sta op wanneer ik wil. Ga slapen wanneer ik wil. Ik eet chocolademousse in de ochtend en loop drie dagen rond in dezelfde pyjama, zelfs naar de supermarkt. Echt even met niemand rekening houden, nul verantwoordelijkheden, niet gezellig te hoeven doen of leuk te hoeven zijn. Het realisatiemoment dat je kan doen en laten waar je zin in hebt is voor mij de kern en het heerlijkste van een Leesweekend.


4. Eten en drinken.

Raar misschien, maar ik kan tijdens een Leesweekend zo ongelooflijk genieten van eten en drinken, zelfs als ik zelf kook. Ik neem er meer tijd voor, en als ik eet of drink, is dat ook het enige wat ik doe. Ik word niet afgeleid door het nieuws, appjes of een podcast, maar ben vooral bezig met wat ik op dat moment aan het doen ben - lekker eten.


5. Rust in m’n hoofd.

Als gevolg van bovenstaande, is rust in m’n hoofd natuurlijk het gevolg. Het enige waar ik aan moet denken is waar ik het volgende half uur onderuitgezakt ga zitten, en of ik nou zin heb in een koffie met of zonder havermelk. Dat gevoel heb ik in mijn dagelijkse leven, waarin ik race van werk naar sport naar drankjes, nauwelijks.


Er komen inzichten naar boven waardoor ik het leven opeens helemaal begrijp. En ideeën naar boven waardoor ik me the next Elon Musk voel.


Spreekt je dit aan? Lees hier meer over ons volgende leesweekend!

49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page