top of page

Het Leesweekend: Véél meer dan lezen.

Veel van jullie vragen of je tijdens Het Leesweekend iets anders mag doen naast lezen. Een logische vraag gezien de naam van ons concept. Misschien een wat domme naam ook wel, omdat Het Leesweekend zó veel meer is dan lezen.


De redenen om mee te gaan op Het Leesweekend verschillen per deelnemer. De een wilt eindelijk veel lezen, de ander wilt puur uitrusten, en de ander knutselt een fotoboek in elkaar dat al zo lang op zich laat wachten. Tijdens Het Leesweekend houden we eigenlijk geen planning aan - het is JOUW weekend. Je mag doen en laten wat je wilt, wanneer je wilt. Klaar met lezen? Of überhaupt geen zin om te lezen. Prima!


Hieronder hebben we een lijstje samengesteld om je een beter idee te geven van wat je allemaal kan doen tijdens Het Leesweekend. Maar remember, dit is niet een weekend om je to do’s af te werken, maar om ook eindelijk een keer niets te doen!

Schrijven. Dit blog schrijf ik nu tijdens mijn leesweekend. Maar eerder vandaag heb ik in mijn dagboek geschreven, en Leesweekender Lotte is bezig met het boek ‘Schrijven naar bewustzijn.’ Andere ideeën zijn het schrijven van een boek, filmscript, of rap lyrics.


Sporten. Even tussendoor hardlopen of een workout is heerlijk en gezond. We organiseren niets, maar er is altijd wel iemand die met je mee wilt doen! Of je gaat in je eentje, als je daar meer zin in hebt.


(Business) ideeën verzinnen en uitwerken. Het Leesweekend is dé gelegenheid om creatief en productief te zijn. Zonder afleidingen en afspraken heb je alle tijd om je te focussen op het uitwerken van ideeën. Zo zijn zowel de founder van MOYU als van GreenSide meegegaan op Het Leesweekend om zich te focussen op hun bedrijf.


Een brain dump. Een braindump, of een mindsweep, is een goede oefening om je hoofd te legen. Gedurende een kwartier tot een half uur schrijf je eigenlijk alles op wat in je opkomt en wat je bezighoudt. Dit zorgt voor een vermindering van stress en zorgen, het geeft je nieuwe inzichten over je leven, of juist nieuwe ideeën!


Een brief schrijven. Tijdens Het Leesweekend geven we briefpapier uit aan de deelnemers. Doe een vriend(in), familielid of je toekomstige zelf een plezier met een mooie brief.

Levensgesprekken voeren. We hadden het niet voorzien, maar gesprekken over het leven tussen de deelnemers ontstonden vanzelf. Iedereen kan goed met elkaar overweg en helpt elkaar met het beantwoorden van levensvragen.

Koken. Elke Leesweekend gaat onze chefkok Valie mee. Hij slooft zich avond na avond uit met een top-notch diner, en hij vindt het altijd leuk om je de snufjes van het vak te leren!


Reflecteren. Dit gebeurt vanzelf. Doordat je geen afleidingen en meer tijd hebt om te denken gaan je hersenen vanzelf aan de gang en


In bad gaan. Zelf vind ik in bad gaan een van de meest lekkere dingen aan Het Leesweekend. Heerlijk relaxen zonder mobiel - alleen ik en mijn gedachte.

-

Wandelen. Het Leesweekend vindt plaats in de natuur. Garantie voor mooie wandelingen, die wij voor je uitstippelen! Wist je dat je tijdens het wandelen vaak tot de beste en meest creatieve inzichten komt?


Dutjes doen. Ook zo lekker. Je hoeft nergens te zijn en aan niemand verantwoordelijkheid af te leggen, dus als je je moe voelt, kan je lekker gaan slapen.


Yoga of mediteren. Het natuurhuis heeft genoeg ruimtes om even te mediteren of yoga te doen. Alles kan!


Sudoku’s of kruiswoordpuzzels. Klinkt suf, toch heel leuk en goed voor de hersenen. Wij zorgen ervoor dat er sudoku boekjes en kruiswoordpuzzels voor je klaarliggen!


Spelletjes spelen. Even genoeg van jezelf? We hebben genoeg gezelschapsspelletjes en buitenspelletjes in het natuurhuis, en er is altijd wel iemand die zin heeft om ook een leuke break te hebben.


Creatief bezig zijn. Ik wil al heel lang mijn eigen verjaardagskalender maken, Hsiao Ming heeft gebreid, Jordy heeft een foto-album in elkaar geknutseld, en Linda heeft getekend. Zonder doel, wel omdat we het leuk vinden.


Niksen. Misschien wel het moeilijkste wat er is. Maar ó zo belangrijk. En tijdens Het Leesweekend heb je daar alle tijd voor!


Whatever. Echt, doe gewoon waar je zin in, zolang het de andere Leesweekenders maar niet in de weg zit!


Zin om mee te gaan? Navigeer even hier naar onze home pagina waar je onze brochure kan downloaden.49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page